Τα ψάρια και τα θαλασσινά αποκτούν όλο και περισσότερους θαυμαστές διεθνώς, καθώς οι καταναλωτές τα θεωρούν μια υγιεινή εναλλακτική επιλογή αντί για το κρέας.
Ωστόσο, το φρέσκα ψάρια και θαλασσινά αντιμετωπίζουν τις δικές τους προκλήσεις χειρισμού και ασφάλειας. Χάνουν γρήγορα την αρχική τους ποιότητα λόγω της έντονης επίδρασης του νερού, του ουδέτερου pH (το οποίο είναι ιδανικό για μικροοργανισμούς) και της παρουσίας ενζύμων, τα οποία επιδεινώνουν ταχύτατα τόσο τη γεύση όσο και την οσμή τους. Η διάσπαση των πρωτεϊνών εξαιτίας των μικροοργανισμών δημιουργεί γρήγορα δυσάρεστες οσμές.
Εμείς στη Linde έχουμε μια ευρεία γκάμα λύσεων για να διατηρούνται τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας σε ολόκληρη την αλυσίδα θαλασσινών τροφών – από την ιχθυοκαλλιέργεια έως το τραπέζι του καταναλωτή.
- Οι τεχνολογίες ιχθυοκαλλιεργειών και οι αντίστοιχες εφαρμογές σας βοηθούν να επιτύχετε την ιδανική ποιότητα ύδατος και να εμπλουτίσετε τα επίπεδα του οξυγόνου
- Είναι δυνατή η ψύξη κατά τη μεταφορά ώστε να διατηρείται η ποιότητα του προϊόντος σε ολόκληρο το εύρος της αλυσίδας διανομής
- Οι λύσεις κρυογενικής ψύξης/κατάψυξης σας επιτρέπουν να ελέγχετε τη θερμοκρασία επεξεργασίας στην εγκατάστασή σας
- Η συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας (MAP) παρατείνει τη διάρκεια ζωής στο ράφι.