Από ψωμιά και κουλούρια, κέικ και μπισκότα, έως γλυκά και ζυμαρικά, ο τομέας ξηρών τροφών και αρτοποιίας καλύπτει ένα ευρύ σύνολο προϊόντων βασισμένων στο αλεύρι. Περιλαμβάνει όλο και περισσότερα μίγματα αρτοποιίας και προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης, τα οποία αποκτούν όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα καλύπτοντας την αυξανόμενη αγορά έτοιμου φαγητού και τροφίμων τύπου «ξεπαγώνω και σερβίρω», ενώ παράλληλα μειώνει τις διαδικασίες ψησίματος. Την ίδια διαφοροποίηση με τα προϊόντα αρτοποιίας παρουσιάζουν οι ανάγκες επεξεργασίας και οι απαιτήσεις διάρκειας ζωής στο ράφι, στις διάφορες κατηγορίες αυτού του τομέα.
Για παράδειγμα, ο έλεγχος της θερμοκρασίας είναι απαραίτητος ώστε να εξασφαλίζεται ότι τα ξηρά συστατικά (όπως είναι το αλεύρι, οι γλυκαντικές ουσίες, το μαγειρικό λίπος και η μαγιά/τα διογκωτικά υλικά) παραμένουν ξηρά και χωρίς παράσιτα κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης και διανομής στα αρτοποιεία. Πριν τη συσκευασία, τα ψημένα προϊόντα πρέπει να κρυώσουν σε θερμοκρασία περίπου 21°C (70°F). Χωρίς την κατάλληλη ψύξη, το προϊόν μπορεί να είναι υπερβολικά μαλακό, πολύ υγρό και να σπάει εύκολα. Στη συνέχεια, οι διαδικασίες όπως κόψιμο σε φέτες, τοποθέτηση σε σακούλες και τύλιγμα απαιτούν προσεκτικό χειρισμό λόγω της ευαίσθητης φύσης των συγκεκριμένων τροφίμων. Για παράδειγμα, πριν κοπούν σε φέτες τα προϊόντα που μπορούν να γίνουν μερίδες, συχνά βοηθά να καταψυχθεί η κρούστα ώστε να διατηρηθεί η σκληρότητα και το σχήμα προκειμένου στη συνέχεια το προϊόν να καταψυχθεί.
Για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες έχουμε αναπτύξει μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών ψύξης, κατάψυξης, υποκαπνισμού και αδρανοποίησης που εφαρμόζουν τέλεια σε όλα τα στάδια της αλυσίδας επεξεργασίας.
Προ-επεξεργασία
Έχουμε αναπτύξει ένα αποκλειστικό σύστημα κλειστού βρόχου για τον έλεγχο της θερμοκρασίας. Το σύστημα αυτό διαθέτει το επιπλέον πλεονέκτημα ελέγχου παρασίτων και υποκαπνισμού στα σιλό αποθήκευσης, καθώς επικαλύπτει προστατευτικά τον περιέκτη αποθήκευσης με υψηλή συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
Ψύξη
Έχουμε επίσης αναπτύξει μια σειρά λύσεων ψύξης και κατάψυξης ώστε τα έτοιμα προϊόντα να ψύχονται γρήγορα και αποτελεσματικά. Αντίθετα με τις σπείρες που ψύχονται με αέρα, οι λύσεις μας αυξάνουν την παραγωγικότητα και βελτιώνουν την ποιότητα του προϊόντος βελτιστοποιώντας την περιεκτικότητά του σε υγρασία και ελαττώνοντας την τάση του να μουχλιάσει. Η κρυογενική ψύξη βοηθά επίσης να διατηρείται η σωστή γεύση και υφή.
Χειρισμός & συσκευασία
Ανάλογα με τις απαιτήσεις σας σχετικά με τη διάρκεια ζωής στο ράφι και την κατεργασία, προσφέρουμε μια σειρά τεχνολογιών και εφαρμογών που βελτιστοποιούν το χειρισμό και τη συσκευασία.
Η κρυογενική κατάψυξη είναι ο ιδανικός τρόπος να σταθεροποιήσετε τα προϊόντα πριν τη συσκευασία. Παρέχουμε μια σειρά ήπιων αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικών κρυογενικών καταψυκτών. Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε ως ανεξάρτητες λύσεις ή να τους συνδυάσετε με τους υπάρχοντες καταψύκτες σας για γρήγορη αναβάθμιση χωρίς τεράστιες απαιτήσεις κεφαλαίου.
Προσφέρουμε αποκλειστικά αέρια μίγματα που βελτιώνουν την ποιότητα των προϊόντων, παρατείνουν τη διάρκεια ζωής στο ράφι και αυξάνουν το εύρος αγοράς των προϊόντων.
- Δημιουργία κρέμας
- Μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε σχετικά με τα πλεονεκτήματα του αζώτου για τη δημιουργία κρεμώδους γέμισης αρτοποιίας ώστε να είναι πολύ πιο ελκυστική για τους καταναλωτές σας.