Οι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων χρειάζονται μια αποτελεσματική στρατηγική για να καταπολεμήσουν την ανάπτυξη των μικροβίων και το τάγγισμα. Ανάλογα με το εκάστοτε είδος, η ποιότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να υποβαθμιστεί ταχύτατα. Για παράδειγμα, τα σκληρά τυριά μουχλιάζουν εύκολα, ενώ τα μαλακά τυριά υφίστανται ζυμώσεις και τάγγισμα. Το βακτήριο lactobacillus, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία γαλακτοκομικών, μπορεί επίσης να δημιουργήσει προβλήματα, καθώς μειώνει το pH των προϊόντων και μπορεί να τα κάνει να ξινίσουν. Το πρόβλημα μπορεί να ενταθεί ακόμα περισσότερο από λανθασμένη ατμόσφαιρα συσκευασίας η οποία περιέχει υπερβολικά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (π.χ. οι συσκευασίες τυριού τύπου cottage cheese).
Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η Linde θα σας παράσχει τεχνολογίες και εφαρμογές προσανατολισμένες προς τη δική σας πρόκληση.
- Οι λύσεις κρυογενικής ψύξης/κατάψυξης σας επιτρέπουν να ελέγχετε τη θερμοκρασία επεξεργασίας στην εγκατάστασή σας
- Η συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας (MAP) παρατείνει τη διάρκεια ζωής στο ράφι.
- Ψύξη κατά τη μεταφορά